1. Relaxáció
  2. Transzlégzés
  3. Ősi transztánc
  4. Ősi transz rituálék
  5. Egyéb táncok
  6. Imagináció (Magyarázat)
  7. Hipnózis
  8. Extázis

 

5. Transzlégzés: 

Transz állapotok egy mélyebb tudatosult tudatállapot. Ilyenkor a két agyfélteke jobban összekapcsolódik, vagy összehangolódik, és  egy másabb jelenlét érzésünk van. Ez a nyugati világba intenzív terápiás módszerekkel került be, amit Stanislav (Stan) Grof az 1970-es években "alkotott meg".
Ebben az állapotban tudatunk és "valódi énünk" jobban észlelhető. Ezt a módszert az ősi kultúrák más-más formában szinte kivétel nélkül használták. A sámánok, a szúfi misztikusok...

A trasz alatt aktív légzéssel dolgozunk, semmilyen külső szer nincs, csak rajtad múlik hová, meddig jutsz el! A mély légzés szisztematikusan felépített zenére/zenével történik, amely alatt ciklikusan egyre magasabb/mélyebb állapotokba vezeted be tulajdonképpen saját magad.  Ez jellemzően fekve történik, de a transzlégzés előtt rövid oktatást tartunk a foglalkozásról. Biztonságos, és az utazás hatása hetekig is tarthat. Ami engem illet, nekem az egyik ilyen transzlégzés alkalom a teljes életemet megváltoztatta, de úgy tűnik örökre. Felismertem sok mindent magamból, miért viselkedek úgy, és hogy mit is szeretnék valójában. És ezzel nagyrészt megérkeztem önmagamhoz.

 

Transz, mélylégzés és "transzjóga"

Egyik kedvenc állapotom a transz.  Átélhetjük a valódi szabadságot, mély szeretetet és tisztább létezést. A test átmozgatása és a transz szükséges. Transz egy valós más állapot. Csupán mélylégzéssel könnyedén elérhető. A régi kultúrákban kelettől nyugatik a mindennapi élet természetes és szerves része volt, mint az alvás. Tehát a kiegyensúlyozott lét nélkülönözhetetlen része... szerintem. A természetes módosult tudat állapotok összekapcsolják a bal és jobb agyféltekét, és egy a mindennapokban nem megélhető megéléseinkkel találkozhatunk. Sok esetben találkozunk a tisztább, valódibb érzéseinkkel. Ez a zenés "extázis jóga" az én megéléseim által egyedire szabott forma, a jóga és a hagyományos törzsi transz ötvözésével. Összefoglalva izzasztó eksztázis, amely meditatív állapotokba visz! Egészségedre.

Facebook csoport »

Programok>>

 

 

Forrásképek>>

Transzlégzésről »