Ashram Gongdo Központ

Rendezvények, kiállítások és foglalkozások helyszíne,
elvonuások, és Jurta, Barlang... szállás!

Tradíciós hagyományok meditatív kultúráinak bemutatása és tradícióktól független meditációs hely, ahol részt vehetsz elvonulásokon és egyéb programokon, vagy bekapcsolódhatsz közösségünkbe is.

Környezet tudatos hely amely komposzt wc-kel van felszerelve, ill. a tisztálkodásból eredő vizet öntözésre használjuk, így fördés és tudolás során nem hasznáunk vegyszert. A bőr tisztán tartásához sokszor elegendő egy alapos megegvizes mosakodás, de léteznek környzetbarát szerek is.

Egyféle művésztelepnek is felfogható sokoldalú megjelenése miatt.

 • Az Ashram Gongdo jelenleg építés alatt áll, nyári időszakokban jurába történnek a meditációs és egyéb foglalkozások és az elvonulások is. Részletekért érdeklődj az alábbi elérhetőségek egyikén. Természet és dzsungel a belvárostól 10 percre, Eger belváros Dobó tértől.

 

 • Közösségi épület/ szállás / kiállító tér:
  Jelenleg kialakítás alatt áll a belső elrendezése. Környezet tudatos hely, komposzt wc és vegyszermentes tisztálkodásnak ad helyet.

 

 • Barlang/pince lakás:
  Föld alatti házak, azaz földbe vésett hézak, amely a régi környékbeki egyszerű elet alapjai voltak.

 

 • Jura sátor/ szállás és rendezvény helyszín:
  A sátrat  a helyszínen mint programhelyszín is használhatod alvásra és rendezvény helyszínnek is, és bér be is veheted, ha szeretnéd kölcsönözni és elszállítani valahová.

  

 

Sátor bérlése»

 

Rendezvények »

Cím: 3300 Eger, Kistályai út 15.

Kapcsolatfelvétel a szervezőkkel:
Mobil: 30-218-3519

Meditálj minden reggel 5:30-6:30- ig velünk!

Otthonodban meditálhatsz velünk közösen minde nap. Ha kérdésed van vagy segítségre szorulsz keressél bártan minket, remélem egy támogató közösségre lelsz nálunk. Részletek az ehhez kpcsolódó Facebook csoportban itt: https://www.facebook.com/groups/1207580429378530/?fref=mentions 

---

I. Meditációs kiállitás/otthon vagy központ
Légy tudatos! Tradíciókat bemutató meditációs otthon, hogy bárki számára bármi elérhető legyen!

Tradíciós hagyományok meditatív kultúráinak bemutatása egy helyen. Legyen az tiszta kereszténység, hindu, budhizmus, ős magyar meditációk, indián vagy ausztrál benszülöttek vagy éppen nyugati tradícióktól független meditatív hagyományai. Szeretnénk egy helyet, ahol ezeel egy helyen lehetne megismerkedni és kipróbálni. Egy tisztességes  együttélni tudó félelemnélküli emberi lét megteremtése. Továbbá meditációs termek állnának renelkezésre gyerekeknek és más meditálni vágyóknak. Elvonulások professzionális helyszíne és egyéb oktatások otthona legyen.
Tervek között van, hogy minden településen kialakításra kerüljön egy hely, ahová bármikor bármilyen meditálni (csendes) vágyó be tud térni 0-24 át. Akár napközben le tud ülni fél órára egyet megfelelő körülmények között meditálni.

Támogasd, segítsd munkánkat!
Kapcsolatfelvétel a szervezőkkel:
Mobil: 30-218-3519

 

II. Meditációs rendszereket kutató csoport kialakítása

 

http://www.gongdo.hu/meditacios-rendszerek/

Csatlakozókat várjuk. Feladat nem több, mint elolvasni, megtapasztalni, megfigyelni, önmegfigyelni elemezni és összefüggéseket feltárni.

 

III. Meditációs iskola
Meditációs iskola kialakítása az elmélyülni vágyóknak

Több tradícióban lehet meditálni, vezet elvonulásokat és segít a meditáció elmélyítésében. De mi van azokal, akiket egyetlen tradíció sem vonz, vagy nem szeretne kifejezettem valahová elköteleződni. Azoknak szeretnénk egy meditációs iskolát kialakítani, ahol elköteleződés mellett 1,2,3 év alatt megtanulnak és megfelelő mélységig eljutnak a meditációs gyakorlásukban, de mindemellett Mi is fontosnak tartjuk, hogy valamilyen módon kapcsolódj a szellemi világhoz, legyen egy szellemi hited, nem kell azt Istennek nevezned, lehet az bármi, ami nem egy tárgy vagy eszköz vagy a másik ember vagy annak elképzelt formája.

1-3 éves képzés: (Az évfolyamok a mélységében, alaposságában térnek el, a tárgyi információk kevesebbek a rövidebb évfolyamokon.

 • Meditatív hagyományok áttekintése
 • Meditációval kapcsolatos szokások, ceremóniák és módszerek
 • Meditáció elmélyítési szintjei, fokozatai és ismérvei
 • Személyiségünk megismerése, személyiség fejlesztés
 • 1-1 meditatív módszer elmélyítése
 • Személyes meditációd kialakítása és elmélyült gyakorlása
 • Felismerések ösvénye
 • Felismerések beépítése a mindennapokba
 • Mindennapi meditációs szokások
 • Hogyan legyünk folyamatos meditációban?

 

IV. Egyéni meditáció kialakítása

Hogyan meditálj