Sokszor vetődik fel a kérdés, hogy hogyan meditáljak? Egy általános menetet mutatnék itt be.

1. Helyezked el meditációs pózodba méltóság teljesen. Hozd a mostba a figyelmedet és lazíts, relaxálj, jelentsen ez számodra bármit. Irányítsd a figyelmedet a légzésedre rövid időre ( ezt szemlélheted pl. a has, mellkas, orr, … Pár légzés vagy jóleső sóhajtás erejéig elég lehet, de teljes részedet is lelazíthatod) figyeld azt jelentsen ez neked bármit is. De jelenthet ez neked számolást, visszaszámlálást vagy bármit, ami a meditációdat előkészíti.

2. Saját meditációd saját meditációs tárgyadon van a fókusz, jelentsen ez neked bármit. ( Ha nincs saját meditációd, nézz szét ebben a naplóban és keress egy olyat, amit elszánással és örömmel tudsz csinálni. ) A meditációd során a meditációs tárgyadnál maradj, vagy ha szemlélésben vagy akkor a szemlélő nézőpontját megtartva, vagy egyszerűen csak a semmibe, a gondolat nélküliségbe belelazulni.

3. A meditációs ülésed végén pár percet szánj a szeretet kiterjesztésére, mettázásra, szerető kedvességed kiterjesztésére minden érző lényre vonatkoztatva, vagy ajánld fel meditációdat szeretteidnek, ne tarts meg semmit magadnak. ( ezeket a szeretet meditációkban megtalálod ebben a naplóban, de saját érzésed szerint is csinálhatod.)

Tiszteletedet, háládat vagy alázatosságodat fejezheted ki a szangának ( jelen közösségnek), darmának ( barmilyen tanításoknak) és mesterednek vagy hited szerinti “példaképednek”.

Szeretettel ölellek!

Szép napot !

Namaste!

Share this entry

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!