Ez általában nélkülönözhetetlen a végső szenvedések “elkerüléséhez”. Ez az egyik kiút kapu, az egyik legerősebb fogságból, a félelemből.

A FÉLELEM ALAPJAI

Félünk, mert nincs egy állandó kapaszkodó, elválasztottnak és magányosnak hisszük magunkat. Az ősbizalom ezt a hiány kapcsolatot állítja helyre vagy segíti feloldani. A félelem mindig valami olyasni iránt van, amit nem szeretnénk, mint pl. halál, bizonytalanság, ismeretlen…

KAPCSOLÓDÁS A BELSŐ MISZTÉRIUMHOZ

Az ősbizalom megérintésével kilépünk a félelemből, az összehasonlítgatásokból. Értéktelent sem ruházunk fel értékkel…

Megérintjük a szentség erejét, a Mindenséget. Nem kell, hogy Istennek nevezzük el, a lényegisége egy mély bensőséges kapcsolat, amely állandó bennünk. Megszűnteti a magány érzését, csillapítja az egót és az én teszem érzését, meghittséget, szelídséget, alázatot ad. Ezzel kiléphetünk az én tudom érzéséből, nagyobb bizalommal látjuk az összefüggéseket ( egyáltalán: elkezdjük látni végre a Nagy Összefüggéseket), és már nem félemlít meg az, ha valami nem úgy sikerül, ahogyan azt szerettük volna ( legyen az bárni). A sokszínű dolgokat összefüggésében látjuk, annak mi tázatát és segítő mivoltát minden esetben felfedezzük, s nem ragadunk ki 1-1 jelenetet a Nagy Összefüggésből.

Az isteni bizalom és kapcsolódás nélkül, csak az énképzetet növeljük és elveszünk a létért való küzdelemben.

TÚL AZ ÖSSZEHASONLÍTÁSON

Magunkat legtöbbször valamihez képest határozzuk meg. Kialakítottunk egy elképzelést arról, milyennek kellene lennünk, mikor és mitől leszünk boldogok, és erre a legjobb szándékunkkal törekszünk. Lehet ez vallásos, vagy ezt azt elutasító, vagy éppen bizonyos dolgokat preferáló. De végül belátjuk, hogy nem hoz végső nyugalmat, hiszen ha elértük, akkor azon igyekszünk óriási munkával vagy lemondásokkal, hogy azt fenntartsuk… Tehát szenvedünk saját magunk megalkotta kényelmünktől, vsgy bármitől… Legtöbbször nem jutunk el a FELTÉTEL NÉLKÜLI ELÉGEDETTSÉGHEZ!

ÉRTÉKKEL FELRUHÁZOTTAN

Megérezzük, hogy nem mi tesszük a dolgokst, hanem csak megnyilvánul rajtunk keresztül, ha… ezt engedjük.

szerkesztés folyamatban….

Share this entry

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!