Kiutak 2. : Megszabadulás attól, aminek hisszük magunkat.

Megszabadulás!

Kiút a szenvedésből…

Ezt mondják felébredésnek, megvilágosodásnak… De vajon mitől szabadulunk meg? Persze van ennek egy misztikus változata is, hogy ki szabadul meg? – de ez talán nem felfogható európai embernek.

Szóval mi is a megszabadulás? Ki is az aki szenved? Ezt hogyan tesszük?

Sziasztok! Ezeknek egy bizonyos aspektusát szeretném bemutatni.

Ha nagyon egyszerűen kellene fogalmazni, akkor megszabadulás a kényszereinktől, amiknek hisszük magunkat. Megszabadulás olyan, mint érzelmeink, gondolataimk, hangulataink, érzeteink hatása alól kikerülni úgy, hogy azok továbbra is ott maradnak, mert szabad. Nincs elnyomva semmi. Nem akarjuk hogy ne legyenek, nem akarunk helyette valami mást… Vagyishogy nem kezdünk velük semmit. SEMMIT, DE SEMMIT! Amint valamit akarunk a dolgoktól, abban a pillanatban képtelenek vagyunk nem az aktuális hitrendszerünk szerint megközelíteni, legyen ez tetsző vagy nem tetsző dolog. Egy másik aspektusból megközelítve, ahogyan nem azonosulunk velük.

Tehát nem a megszokásainkból reagálunk, amik jól beváltak eddig, és a túléléshez megfelelő eszközök. Megszabadulunk a megszokott és jól bevált mintáinktól, hitrendszerünktől anélkül hogy egy újabbra, egy másik tetszőre cserélnénk.

Tehát a képlet roppant egyszerű, annyira hogy itt van az orrunk előtt!

Se misztika, se varázslat nem kell hozzá!

Mi magunk vagyunk a kulcs!

Elgondolkodtató kérdések:

Milyen segédeszközök lehetnek ehhez? Vajon honnan tudhatjuk, hogy éppen milyen állapotban vagyunk éppen ehhez képest? Mik azok, amik elősegítik a felébredést?

Szép napot! Namaste!

Szeretlek titeket 😉

Share this entry

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!