Gyakran ismétlődő kérdések gyűjteménye

Hogyan kezdjem el?

Gyere el nyílt napunkra vagy keressél fe ltelefonon minket! Ha még korainak érzed az egyedi meditáció kialakítását, akkor egy rövid konzultáción segítünk ennek elkezdésében egy általános meditációval. Ilyeneket találsz az oldalunkon böngészve, de a közös begyakorlást ebben az esetben is javasoljuk, amik a kezdő heti meditációkon is lehetőséged van. Mellett érdemes valamelyik test vagy tudatosságot elősegítő programokon részvenni, de nem feltétel.
Oka: Gondolj bele, ha pl. elkezdesz sportolni, akkor milyen könnyű abbahagyni, ha nem elég erős az elhatározásod, ha meg rohanó világunknak megfelelően nem fogysz azonnal akkorekezdesz elégedetlenkedni. Tehát ide is kell a kitartás és az elhatározás, így a heti meditációkon egymást erősítjük, mint a sportklubban a sporttársak.

Milyen hatásai lesznek?

Az oldalon erről sok információt találsz, de röviden. Egészségesebb leszel, a testedben jobban érzed magad. Jobban tudsz koncentrálni, jobban észreveszed a körülötted lévő lehetőségeket és megnövekednek a számodra előnyös véletlenek, azaz a szinkronicitás, amit egyre jobban észre is veszel. Tudatosabb vagy magaddal kapcsolatban. Az esenények és az idegesítő helyzetek egyre kevésbé sodornak magukkal, ura vagy egyszerűen a herlyzeteknek. Anyagi helyzeted és a kapcsolataid javulnak, pontosabban elégedetséggel tölt el egyre jobban minden. Nagyobb nyugalmat, örömöt, szeretet és békét érzel mindenel szemben, ami magadra tekintve nagyon kellemes és előnyös.

Hogyan térül meg a befektetett idő?

Pl. ha napi 2 ópát meditálsz, ami már maximá lisan jó, de a napi 2x20  perc is tökéletes, akkor:

  • Kipihentebb van és korábban bírsz felkelni mindenféle megerőltetés nélkül.
  • Hatékonyabb leszel és ua. idő alatt koncentráltabban és több munkát tudsz elvégezni.
  • Tehát a befektetett idődet a kellemes közérzettel a korábbi keléssel és a hatékonyabb munkával fogod érzékelni.
Haladóként merre?

Ha már régóta meditálsz, de úgy tűnik egyhelyben topogsz, akkor nyugodtan keressél meg minket. Sokszor előfordulhat, velem is előfordult, hogy valamelyik technikát félre értettem és visszajelzés híján picit másképpen gyakoroltam, de ez éppen elegendő volt ahhoz, hogy ne legyen látványos előrehaladás.
Más esetekben meg érdemes a nyugat önismereti módszereivel is dolgozni, amelyet nem mindegyik meditációs technika tartalmazza, így 1-1 időre érdemes önmagunkon dolgozni önfejlesztő meditációs technikákkal is, vagy választhatunk valamilyen terápiás megoldást idéglenesen.

Jól mérhető, hogy 1-1 szituációban, ahol spontán kell reagálni  mennyire gyorsan és higgadtan tudsz az eseményre rátekinteni, mennyire gyorsan tudod elengedni a korábbi berögzült szokásaidat. pl.: Ha megsértenek reflexből hogyan működsz? Hogyan viszonyulsz a pénzhez? Hogyan viszonyulsz a sorsodhoz vagy az egészséghez? Ha ezekben nem látsz változást, akkor valamin finomítanod kell!