Meditáció a nyugati kultúrában, az egészséges élet részeként.

A kelet bölcsességét a nyugat számos résztvevője is felismerte, érdekesség képpen újabban a Google, Apple... is!

Hogyan kerül ide ez a téma? Mára már a nyugati egészség "koncepció" része lett, nélkülönözhetetlen a valóban egészséges élethez. Hiszek abban, hogy a meditáció belülről észrevétlenül változtatja, teszi jobbá világunkat.
Akár minek is gondolod magad, a meditáció hat rád is. Ezzel a sorokkal csak azoknak szeretnék üzenni, akik a spiritualitást é ezen belül a mditációt valami furcsa, ufó dolognak tartják. Akármilyen üzletember vagy, a világot te is jobbá teheted, rádásul Te is szeretnél egészséges lenni. A kettő nem zárja ki egymást. Hiszen, hogy a világunk a belső világunk megváltoztatásával lehet jobb, ami aztán kint is megnyílvánul.

A nyugati világ egészség koncepciószerve része lett a meditáció, ha valóban egészséges akarsz lenni?! Na nézzük ez a nagyok hogyan foglalták rendszerbe!

Tevékenység: Sport, moozgás, séta, kevés edzés az egészséges szervezet igényli, szinte nélkülönözhetetlen pláne akkor ,ha ülő munkát végzel.

Tudatosság, Meditáció: Ürítsd ki az elmédet! Éld át a pillanatot, lazuli el, csendesedj el!  Ez maga a meditáció, amivel kapcsolatban sok segítséget és információt kapsz ezen az oldalon. A sok elfoglaltság miatt az elménk nem lazíthat és folyamatos ugrásrakész streszben él. A tudatos pihenés maga a meditáció, ami nem egyenlő az alvással, bambulással.  Kezdjük pár mély levegővétellel, majd figyeld a lélegzeted.

Táplálkozás: Figyelj az étel mennyiségére és minőségére! Más forrásokban rengeteket olvashatsz erről.

Alvás: Ébredj óra nélkül ugyanakkor. Legen egy lefekvési időd!

 

 

 

Meditáció egészségjavító hatásai »