Pozitív állítások

Ezek a pozitív állítások Domján Gábortól (agykontroll) származnak. Az elme trenírozásának egyik módszere az elme tartalmának trenírozása, a tudatosítás és kiürítés helyet pizitív tartalmakkal való megtöltés vagy feltöltés. Tudati állapotunkat magasabb vagy pozitív állapotba hozzuk. Ez kevésbé segít, vagy más módon a tuda és önmagunk tudatosításában, de az elme tartalmának tisztítása is óriási dolog.

Oly módon nagy segítség, hogy a pozitív gondolatokra való fókuszálás hol teremtő ( bizonyos nézetek alapján), hol megmutatja hogy min/ hol kell még változnunk, tudatossá válnunk. Tudatossá tesz jelenlegi érzéseink, állapotaink feltárásában is.

Tehát ezt a módszert úgy is használhatjuk tudatosításra felhasználva, hogy a negatív érzéseinket és megnyílvánulásainkra tudatosan ráfigyelünk, és ha ilyenen vesszük észre magunkat, akkor a negatív szavakat és érzeteket pozitívra cseréljük tudatosan. Elején ez sok erőfeszítésbe telhet és talán hatása sem annyira látványos, de kitartó gyakorlással nem marad el az eredmény. A tudat pozitív trenírozása előbb utóbb valóban pozitív szemléletet eredményez bennünk és hamar tudatára ébredünk mielőtt még elhatalmasodna bennünk a negatív érzés, érzet vagy szemlélet. Lassan képes leszel mást tenni, mint amit tettél volna, és elkezdesz átalakulni, kevesebbet bántani magadat és másokat. Pl. nem mondod azt, hogy nem megyek el a boltba, mert úgysem lesz már nyitva, hanem elindulsz, és valami csoda folytán aznap pont tovább volt nyitva vagy ha nem akkor találkozol valakivel, akivel már nagyon szerettél volna találkozni és észreveszed ennek a helyzetnek az előnyét. Szereted a helyzetet és magadat is ezért. Hálás köszönetetet is érezhetsz egy idő után, amiért bár nem te rendezted így, mégis a legjobban alakult. A nem vagyok képes jellegű dolgok, helyzetek és gondolatok helyett a képes vagyok mindenre, könnyed vagyok, laza vagyok, örömmel telin úgy jó ahogyan van típusú érzések járnak át. Vagy az ” Édes megadás”- Prakash megközelítés.

Ha felfedezzük napközben, hogy a hiányból működünk és negatív kifejezéseket használunk, akkor ennek gyors tudatára ébredés nagyszerűsége után ezeket a kifejezéseket lecserélhetjük pozitív, bőséget teremtő ( hitrendszerednek megfelelően) szavakra, érzésekre és érzetekre, tettekre, gondolatokra.

Persze ezekhez valamilydn hittel, és beálítottsággal jó ha rendelkezünk, egyéb esetben sok munka adódik magunkon az elején, mivel a kimondott, gondolt szavakban és tettekben nem hiszünk, mélyen nem azonosulunk ezzel, hanem csak a felszínen egyféle értelmetlen játéknak láthatjuk. Ilyenkor a belső mélyebb hitünkre, aktuális hitrendszerünkre kell rátekinteni. Jelenleg milyen hitrendszer él bennünk? Ennek lecserélése, mivel évek alatt építettük fel, akár hoszabb, de annál izgalmasabb munka is lehet. Vegyük észre, hogy ilyenkor egy jelenleg nagyon eltérő, másik hitrendzsert kell átdolgoznunk magunkban. Amit mondunk stb, először nem nagyon hiszünk benne, csak motorikusan csináljuk. Segítség képpen keressünk lazító, relaxáló zenéket, amely egy kicsit más, kellemes érzetvilágba röpít minket.

1. Keress olyan állapotokat, amikor jól vagy boldognak érzed magad, ilyenkor vedd észre miért és mi váltotta ezt ki?! Vedd észre magad, legyen az bármilyen!

2. Lazíts és relaxálj zenére vagy ha neked úgy jobb, csak maradj csendben. Azt is megteheted, hogy felidézel magadban olyan helyzeteket, állapotokat, amikor jól vagy, erős, erőteljes és dinamikusnak érzed magad. Járjon át gondolatban ez az érzés, és a nem tetszőt ezzel az ézéssel kicserélheted! Járjon át mélyen, zsigereidben az a korábban már tapasztalt jólleső érzés és ha teheted, akkor ezt hozd be a jelenbe vagy a nem tetsző állPotot cseréld le erre.

3. Észreveheted magadat, hogy éppen mikor milyen állapotban vagy, mit mondasz, milyen szavakat használsz…, és ha tetszik, akkor ezeket pozitív jólleső szavakra, érzésekre, gondolatokra cserélheted. Egy másik állapotra váltás, csere.

3. Kezd el könnyed, laza és pozitív, bőséggel teli életet élni, mégha az elején nem is hiszel benne.

4. Tudatosan lecserélheted mostani szokásaidat, szavaidat, tetteidet, érzéseidet. Tehát először tudatosul benned mi is van, majd ezekkel jóérzéssel elkezdhetsz formálódni a saját jólleső ritmusodban. Az elején ha nem hiszel benne akkor is tedd ha nem bosszant.

Mindig legjobb!

Pozitív állítások:

  1. Átjár a szeretet és a béke érzése
  2. Harmóniában vagyok magammal és a világgal
  3. Jól érzem magam …
  4. Nyugodt, energikus és vidám vagyok.
  5. Elégedett és kiegyensúlyozott vagyok.
  6. Békében és megértésében élek mindenkivel. 
  7. Türelemmel figyelek másokra.
  8. Minden helyzetben megtalálom a jót a szépet és a hasznosat.
  9. Elfogadom és becsülöm magamat és embertársaimat.
  10. Bízom magamban, bízom belső bölcsességemben.
  11. Bármilyen helyzetbe kerülök nyugodt és higgadt maradok
  12. Tanulékony vagyok az új dolgokat örömmel fogadom
  13. Jó kedvvel teszem a dolgomat
  14. Értékes és egyedi ember vagyok
  15. Mindenkiben észreveszem a jót, a szeretetre méltót.
  16. Szeretem az embereket, szívesen segítek rajtuk.
  17. Életemet a lét és én irányítom.
  18. Egyre jobban érzem magam
  19. Örömmel fogadom életem minden percét
  20. Szeretettel és megértéssel közeledek másokhoz.
  21. Vidám, boldog és szabad vagyok.
  22. Szeretet tisztelet megértés
  23. ékessége van a szívemben és a lelkemben
  24. a szeretet jegyében cselekszem
  25. Minden perc szépségét felismerem
  26. örömmel elengedem a haragot es a sérelmeket, mert ez szabddá könnyűvé és gondtalanná tesz
  27. Élvezem és elfogadom a változást. …
Share this entry

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!