Segítség a mindennapi meditációhoz!

Sokan nem tudják hogyan induljanak el a meditációs ösvényükön. Ha elindultunk, akkor sokan nem tudjuk merre haladunk, jól csináljuk-e? A külömbözö technikák mélységéhez némi útmutatás, hogy ezek között jobban el tudj igazodni.

A meditációknak az egyik fontos pillére a megfigyelés. Tudunk-e megfigyelni, szemlélni, Tanúi lenni a dolgoknak. Ez nagyban segíti a tisztulási, tisztítási szakaszunkat a feltétel nélküli öröm felé haladásban, a meditáció mélységeiben.

A figyelem több módon és szinten is létrejöhet tradíció és koncentráltsági állapotunktól függően.

Ilyen például a légzés figyelés, a Prána áramoltatása és az ezzel való dolgozás a meditációban.

A megfigyelés során, nem veszünk fel valamilyen álláspontot, nem azonosulunk egyetlen álláspontunkkal sem, csak azok magunkra öltése nélkül megfigyelők vagyunk.

Első lépésként azt kell tudnunk ezen a területen felfedeznünk, hogy jelenleg hogyan és mit tudunk, vagyunk képesek megfigyelni. Ilyen első lépések szoktak lenni a mEditáció kiválasztásában:

1. Tudjuk-e a tested megfigyelni? Testünk megfigyelése ( Ászana gyakorlatok), esetleg érzékek megfigyelése. Képek, vizualizációs technikák használata a megfigyelés fejlesztéséhez sk trDíció és módszer használja ezt. És ilyen a LÉGZÉS, a Prána áramlásának a megfigyelése.

2. Tudjuk-e az érzelmeinket megfigyelni? Ezt a vipassana címkézéses módszerrel is tudjuk gyakorolni. Szeretet felébresztése…

3. Tudjuk-e a gondolatainkat megfigyelni? Pl. figyeled a gondolataidat, és azt elcsípve csak azt figyeled, és csak figyeljük, hogy mi lesz a következő gondolat, amely megjelenik az elménkben! A theingo meditációs módszerrel is gyakorolhatjuk ezt. Ilyen gondolat megfigyelése a mantra is.

4. Tudjuk-e önmagunkat megfigyelni? Egy mélységes befelé figyeléssel az Én forrását keresve. Ki vagyok Én? Dodod-e ki a dondolatok “elgondolója”, ezt tudod-e megfigyelni/keresni?

5.Én teszem érzés nélküliség. Amikor a meditációban a tevő, a cselekvő eltűnik, A létezés érzete tölt ki mindent az én érzem kapcsolata nélkül. Az érző, a tapasztalt és a tapasztaló nem különül el. Meg tudjuk-e magunkat, az egónkat adni?

Prána meditációs alkalom:

https://www.facebook.com/events/638783083120970/?ti=icl

Share this entry

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!