Ezzel a könyvvel kicsit több mint 1 éve találkoztam Sebők Zsoltnak és Sarkadi Krisztának köszönhetően. Elsőre ellenállást keltett bennem, mivelhogy úgy néz ki mint egy Biblia, és folyton Istenről van szó benne. Be kell vallanom, hogy az elején ezeket a szavakat áthúztam és feléírtam, hogy a “Mindenség”, “Mindmagunk”, vagy ahogyan Tolle hívja, a Tér érzete.

Belőlem is, mint talán sokan másokból is a klasszikus egyház kiölte a valódi kapcsolódást, és valami elérhetetlen valakivé alakította bennem ezt, na de ez már mindegy is. Na de erőt vettem magamon és elkezdtem a leckéket napról napra olvasni. Első felében egy ezzel foglalkozó csoportban vettem részt (erről a bemutatkozásomban írok is), mivel csoportban könnyebb haladni, van kivel megbeszélni a tapasztaltakat, és nem érzed azt, hogy teljesen hihetetlen dolgok történnének veled. Ha belegondolunk, ezek teljesen természetesek, amiket Csodáknak hívunk. Olyan hír járja, hogy egyedül nem nagyon tudják az emberek végigcsinálni, és a világ egyik legtöbbet eladott könyve, és egyben olyan könyv amely a legkevesebbet olvasott, szinte csak a polcokon áll.

Tehát szépen sorban haladva egyre mélyebb megélések jöttek sorba. Az egyik legerősebb hatás/ lecke, amely arról szólt, hogy ha bennem béke van, számomra a világ békés! És ez volt a nagy fordulat, ahonnan már nem másoktól vagy a külvilágtól vártam azt amire vágyok, hanem tiszta lett számomra, hogy csak én magam tehetem tartósan boldoggá magam.

A leckék egyébként véleményem szerint igényelnek némi jártasságot a meditációban, pontosabban úgy tűnik, hogy nekem ezért volt könnyebb, ha ezzel párhuzamosan vagy előtte már elsajátítottál valamilyen meditációs technikát, de NEM feltétel, ezek nélkül is hat.

Share this entry

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!